Katastrophenauskunft, GmBH

Alles total katastrophal. För allt det tyska i tillvaron. Inhaber: Florian Neureuther.

Lothar Leder i gravidnakenchock!

Publicerad 2012-12-13 22:03:25 i Zapatistas,

Catchy rubbe eller hur? Fast den skulle ha vart nåt annat egentligen. Typ "We're all gonna die". Men då hade alla tyckt att det vore spekulativt med tanke på den 21 december 2012 som är på väg nästa vecka och det är då jorden ska gå under och alla utom några postmodernistiska astralbyfånar skiter i det för dom drar till en liten skitort i Frankrike där dom tror att dom ska bli hämtade av ejliens och få åka vidare som i det sjunde inseglet eller i sista delen av Sagan om ringen med Gandalf och company och leva i all evighet med Jehova amen. Fast dom kanske bara råkar ut för nån slags skukdom som blödarherpes eller nåt och får ont i lillfingertarmen.
Igår var det roligare. Det var internationella ljudtestardagen. Ett, två ett två skrev all apå twitter och andra asociala medier och nåra trodde att datorn skulle dö för den består ju av ettor och tvåor, eller? Nähä? Det var ettor och nollor. Jävla skit två år försent för det. Man ska förresten då om man säger Jehova enligt vissa läror. Jehova.  

Många nättidningar gjorde en helfestlig grej av det och bad folk fota vad de såg klockan 12.12 den 12/12 2012, men årtalet stämde ju inte ändå på grund av att det inte är 1212 för då hadrom inga datorer och mobiler ändån. Ha pilutta alla! Jehova.
 
Anyway, we're all gonna die, säger dom i nån scen i de flesta amerikanska actionfilmer och, ja, det stämmer ju. För en del av oss blir det verklighet den 21 december, alltså nästa fredag och dom missar ju julafton och allt det och kanske ska man gratta dom för det. Men för dom slutar ju världen att existera så för dom är det ju sant, det som Majaindianerna hittade på (att jorden skulle gå under nästa fredag).
Men jag har vart i deras område och lärt mig säga "jag är arg men du är lärare" på deras språk quiché (in quin bisonic pero at cat jun ajtij) och läst en del om deras historia (inte svårt, köp en National geographic om året och chansen är stor att du varje gång får en ny förklaring till varför majaindianernas civilisation (mjaa, det kallas så) gick under. Med det är det ungefär som med dinosaurierna. Är det inte att dom dog av växthuseffekten så är det av att de åt för mycket av nåt dåligt eller för lite av nåt gott och nyttigt som snacks eller automatkaffe eller så krackelerade de samhälleliga strukturerna på grund av förtryck från prästerskapet eller matriarkatet eller patriarkatet eller proletariatet eller så tog majsen slut eller rökat och alla bara dog eller drog iväg till Yucatanhalvön för att olja in och sälja sina stjärtar till feta ryssar eller på annat sätt börja livnära sig på turismen eller vad fan. Men det hemska i den här historien är väl ändå att en kultur som tvärdog för rätt länge sedan (och inte var så jävla civiliserad, men människooffer och bebistortyr och så - de klämde ungarnas pannben så de stod ut och barnen blev rent ut sagt skitfula) tillåts skrämma människor av idag.
 
Majakulturen måste ha rökt rätt mycket, för de påstås ibland också ha skapat kalendern. Jamen, hur bra kan den kalendern vara om den bara räcker till 21 december 2012? Esseltes Agenda som jag har köpt är mycket bättre, den har hela nästa år, med en planeringsdel för 2014 med så det finns hopp om ännu mer. Nej, inga jävla frigolitdinosaurier kan få mig att tro att "we're all gonna die". Inte allihop, tillsammans den 21 december. Men det vore jäkla kul om de där galningarna i den franska byn skulle dö av nån lavin eller nåt, eller hur? DET vore humor, skulle Magnus Betnér kanske ha sagt.

Jag har länge hävdat att alla var mycket lyckligare under det kalla kriget. Förr visste alla vad de skulle dö av. Kärnvapenkatastrof. Nu vet man ju inte av vilken hemsk plåga. Dagens unga måste känna sig helt rotlösa. De vet ju inte heller när de kommer dö (om de inte gått på det här med nästa fredag). Vi visste att den dagen USA eller Sovjet bränner av den första missilen, senast samma dag eller kanske dagen efter så dör vi alla för då retalierar dom andra. Men nu, nu vet vi ingenting. Inte ens när det står skrivet i majaindianernas superba kalender från anno dazumal. Men kom ihåg vem som skrek det först. Inte jag. Inte Nostradamus. Utan någon blek jävla gammal förlaga till allas vår störste b-filmskådis från USA genom tiderna Bruce Willis. Tjaaa, eller kanske Arnold Schwarzenegger. 

Text: Felix Sturmbannführer

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Lothar Leder

Redaktionen på Lothar Leder Schreibenfirma AG består av: Josef Fritzl, Natascha Krampus, Lothar Leder, chefredaktör, f d u-båtskapten i schweiziska flottan, o ansvarig utgivare. Pablo Morales, dansk-mexikansk före detta barföreståndare och mellanviktsboxare. Ed Scriptor, amerikansk f d Vietnamkorrespondent och sportkommentator, även duktig hårdrockstrummis. Rogert Nudel, inrikeschef och sekreterare för autistisk desinformation. Sigurd Mazarin, häcklare, reporter och korrekturläsare, ofta dagbefäl. Xibalba Ba'atan, vår religiöst bevandrade och hallucinogent intresserade korrespondent i Centralamerika. Chekkon Pepe, politisk rådgivare, hembrännare samt tidigare Europatrea i den sorbiska nationalsporten Kegeljodln. Samt ett antal frilansande skribenter, bl a den tyrolske frihetskämpen Sepp Innerkofler som får jobba här så länge han inte tjatar om att ismannen är ett fuskarbete från Kaiserliche Staatsoper i Innsbruck. Vi stöder gammal punk, nya former av rävjakt och återinförandet av all sorts prygel lite här och där. Mest där.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela