Katastrophenauskunft, GmBH

Alles total katastrophal. För allt det tyska i tillvaron. Inhaber: Florian Neureuther.

Fett med etikett med Maggan Ribbentropp

Publicerad 2007-05-30 11:41:43 i Skvaller,


Här är ett axplock av frågor
som kommit in till Lothar "Ribban" Leder om hur man ska förhålla sig till hur man bör förhålla sig.

Geoffrey House, medicinsk analytiker, Maryland: Kan man underteckna brev med initial i stället för namn?
LL: Man bör underteckna sist, alltså inte i början. Med namnet. Helst det egna. Eftersom många anser att det är självömkande att börja med att bara prata och skriva om sig själv hela tiden så kan man också skriva under med någon annans.


Fredrik Palm, Vänersborg: Hur lång bör en långklänning vara?
LL: För att en långklänning ska räknas som lång bör den vara längre än det man har på sig under den. Som underkläder, tatueringar, kroppsbehåring eller sandaler.

AA: När serveras välkomstdrinken?
LL: Välkomstdrinken serveras vanligtvis ungefär när värden känner att det är dags att få gästerna att slappna av. Utom i Indien, där man börjar middagen med att supa sig redlös för att sedan gå igenom den gängse middagsordningen och avslutar med att nypa värdinnan i baken, förolämpa hushållets betjänter och spöa den som hejar på fel cricketlag.

Flora Octobiniére, hemmafru, Hökarängen: När ska man blomsterbehänga studenter?
LL: Antingen så fort de har torkat, eller när studenten eller någon i dennes närhet har rökt upp resten av trädgårdens växter.

Nefertite Jansson, Tappström: Kan man bära folkdräkt på bröllop?
LL: Går alldeles utmärkt. Om man förutsätter att samoanska folkdräkter bärs diskret i handen eller portmonnän och att man för övrigt är påklädd går det också bra.

Sammanställt av M. von Ribbentropp.

Eins, zwei, drei, lass die Schokolade frei!

Publicerad 2007-05-27 22:08:45 i Skvaller,

image136
Känner du redan till historien om Jean Toblerone? Då kanske du vill gå in på hans sajt och läsa om hur Mayaindianerna på Yucatanhalvön redan år 600 e Kr började odla choklad vilken de torkade, trädde på rep och rökte tills de var alldeles knasiga i mössan?

Text: Xibalba Ba'atan.

Pelle G på dekis i myllan

Publicerad 2007-05-27 09:14:32 i Skvaller,

Per Gahrton misstänks åter för att ha krökat och kört bil. Denna gång krockade han med bilen i Skåne. Polisen kom till platsen och möttes av vad de misstänker vara en berusad Gahrton.

- Jag var inte ens full när olyckan hände, säger Gahrton som också menar att han fick vänta länge på bägaren och därför tog sig ett par starkbärs medan han väntade, vilket kan tyckas oerhört klyftigt men ändå helt i linje av vad man kan vänta sig av en f d mp-riksdagsman.

Fotnot: Per Gahrton var en gång i tiden känd för att ha drivit fram miljöpartiet till politikeretablissemangets portar. Numera är det väl bara en annan sorts - armerade - portar som väntar på PG.

Text: Ed Scriptor

A Letter From the Grandfather of Our Art, Art Redford

Publicerad 2007-05-23 13:34:29 i Skvaller,

A chicken farmer went to a local bar, sat next to a woman and
ordered a glass of champagne.

The woman perks up and says, "How about that? I just ordered
a glass of Champagne, too!"

"What a coincidence," the farmer says, "This is a special day
for me, and I'm celebrating."

"This is a special day for me too, I'm also celebrating!"
says the woman.

"What a coincidence!" says the man. As they clinked glasses
the farmer asked, "What are you celebrating?"

"My husband and I have been trying to have a child, and today
my Gynecologist told me that I'm pregnant!"

"What a coincidence," says the man, "I'm a chicken farmer and
for years all my hens were infertile, but today they're finally laying
fertilized eggs."

"That's great!" says the woman, "How did your chickens become
fertile?"

"I used a different cock," he replied.

The woman smiled and said, "What a coincidence. . ''

Adamantis jobbar inte här längre

Publicerad 2007-05-23 09:46:58 i Skvaller,

Lothar Leder har inte sålt redaktionen till den grekiske skalbolagsbiljonären och vattenmelongrossisten Konsonantis Ketsupas. Frågan ställs av många av våra kunder efter ett smärre uppehåll i det redaktionella arbetet och efter att en uppsjö av grekiska spammare visat sig tycka om denna sajt. Men, nej, Adamantis, Dion, Zenobia, Eleni och de andra finns inte. De är lika påhittade som Knugens hjärna och deras beröm i form av enstaviga engelska superlativer är icke att ta på allvar. Unser Blogg ist Scheisse und dass weiss ein jeder!
Text: Lothar Leder

Halt die Klappe!

Publicerad 2007-05-23 08:38:51 i Skvaller,

Vägverket meddelar att vissa vägsträckor och återvändsgränder i Stockholms stad ska beläggas med tysk asfalt, en form av munkavle som tidigare använts på kritiker i stadens förvaltningar, till finska vinterkriget samt till trängselskatterna.

Text: Ed Scriptor

Om

Min profilbild

Lothar Leder

Redaktionen på Lothar Leder Schreibenfirma AG består av: Josef Fritzl, Natascha Krampus, Lothar Leder, chefredaktör, f d u-båtskapten i schweiziska flottan, o ansvarig utgivare. Pablo Morales, dansk-mexikansk före detta barföreståndare och mellanviktsboxare. Ed Scriptor, amerikansk f d Vietnamkorrespondent och sportkommentator, även duktig hårdrockstrummis. Rogert Nudel, inrikeschef och sekreterare för autistisk desinformation. Sigurd Mazarin, häcklare, reporter och korrekturläsare, ofta dagbefäl. Xibalba Ba'atan, vår religiöst bevandrade och hallucinogent intresserade korrespondent i Centralamerika. Chekkon Pepe, politisk rådgivare, hembrännare samt tidigare Europatrea i den sorbiska nationalsporten Kegeljodln. Samt ett antal frilansande skribenter, bl a den tyrolske frihetskämpen Sepp Innerkofler som får jobba här så länge han inte tjatar om att ismannen är ett fuskarbete från Kaiserliche Staatsoper i Innsbruck. Vi stöder gammal punk, nya former av rävjakt och återinförandet av all sorts prygel lite här och där. Mest där.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela