Katastrophenauskunft, GmBH

Alles total katastrophal. För allt det tyska i tillvaron. Inhaber: Florian Neureuther.

Nyhet många har längtat efter

Publicerad 2007-03-30 14:35:14 i Skvaller,

En hemglassbil rånades nyligen i Hallonbergen. Beklagligt nog pucklade gärningsmännen på föraren också. Det var väl inte nödvändigt. Hemglassförsäljare är ju också människor, även om de är fördärvliga sådana med sina ideliga glassreklamsignaler. Rånarna borde i stället bara ha stulit tutan. Jag vet en gubbe i Skarpnäck som betalar bra för sådana.

Text: Ed Scriptor



Finns Dieselmannen? brev till Dr Leder

Publicerad 2007-03-28 15:59:05 i Skvaller,

  1.                   Wolfram Falaffel Says:                   
             januari 31st, 2007 at 2:52 pm          

    Jag har hört en sägen om den mystiske och mytomspunne Dieselmannen (även kallad Doktor Diesel) som stoppar bränsle i munnen på en, snor ens pengar, slår en i huvudet med ett stämjärn och kastar ut flickvännens katt från balkongen på natten ibland.

    Han sägs ibland härstamma från bakom Sankt Anton någonstans, ibland från Roskilde och andra gånger från Spaniens riviera.

    Nu vill jag veta om han finns.

    /Wolfie Falaffel, Köln

          

Learn Chinese in five minutes

Publicerad 2007-03-28 12:03:49 i Skvaller,

Learn Chinese in 5 minutes (You MUST read them aloud)



English Chinese

That's not right
Sum Ting Wong

Are you harboring a fugitive?
Hu Yu Hai Ding

See me ASAP
Kum Hia Nao

Stupid Man
Dum Fuk

Small Horse
Tai Ni Po Ni

Did you go to the beach?
Wai Yu So Tan

I bumped into a coffee table
Ai Bang Mai Fu Kin Ni

I think you need a face lift
Chin Tu Fat

It's very dark in here
Wai So Dim

I thought you were on a diet
Wai Yu Mun Ching

This is a tow away zone
No Pah King

Our meeting is scheduled for next week
Wai Yu Kum Nao

Staying out of sight
Lei Ying Lo

He's cleaning his automobile
Wa Shing Ka

Your body odor is offensive
Yu Stin Ki Pu

Great
Fa Kin Su Pa

Sammanställt av: Art Redford

Chekkon Pepe: "Vi vill inte ha nån omstörtande hjärnverksamhet!"

Publicerad 2007-03-12 10:23:17 i Meteorologi,

Alltså. Vetenskap är inte något ont i sig. Men det för med sig en massa hemskheter och elakheter. Som akademiker till exempel. De bara går och dräller allihopa och ska ha forskningspengar och socialbidrag. En rätt skaplig definition av en forskare är ju som alla vet; en människa som läser två böcker som ingen har läst för att skriva en tredje bok som ingen kommer att läsa.

Vetenskapsmänskan själv har säkert intet ont i sinnet när de börjar läsa böcker och delta i konferangser, men det är en förrädisk stig att följa! Rätt vad det är har de börjat problematisera och polemisera ute på strandpromenaden. Och det kan ju aldrig vara nyttigt. Dessutom fyller de massa bibliotek med texter och referensverk och facktidskrifter. Jag tror en gång för alla att det kan vara ganska så nyttigt att se världen som självalstrande och plastisk.

Men tänk på alla de som tror på vetenskap men inte är sådana som dom! Som inte vill att världen ska delas upp i rätt och fel, ont och gott, svart och vitt, grevinnan och betjänten, Ben & Jerry och allt vad det är. Vad har de gjort för ont? Och kan nån svara på den här frågan? Vem ska orka läsa alla jämrans trista böckerna som dom har skrivet? ELLER?

Det är dags att framstående stänkare personer säger ifrån! Varför ska alla vi andra lida för vad vissa orosmoment i akademier och stiftelser håller på med? Det är väl inte vårt fel att de bara sitter och funderar ut en massa obehagliga nymodigheter, de där med bara tillämpad ekofilosofi och annan låtsasvetenskap i sitt bagage? Vi som bara vill ta en jägerm...gå och se lite schysst fotboll på lördagseftermiddagen och inte vill ha nån omstörtande hjärnverksamhet.

Snart vågar man fan inte ta med barnen och frugan på professorsdissektioner ens.
image124
Text: Chekkon Pepe

PSOch vart ska vi slänga alla gamla myter, ormhalsar och fladdemrusrecept nånschtansch, va? Ni kan ta era jävla teorier och köra upp dem ända in i snårskogen era jävlar........

PS: Riesling regiert!

Ang irrationella kvinnodagen

Publicerad 2007-03-12 10:03:43 i Skvaller,

nån kallar det int. kvinnodagen
ja tycker mest de handlar om en dag då kvinniga journalister tar sig rätten att visa upp o
skrika ut hela sitt mansförakt.
och vips så slåss barnen i sandlådan igen *suck*

vem behöver krig när vi istället kan dela upp
vårt patetiska släkte i "Kvinnor vs Män"

tycker inte vi ska hylla eller fördöma nåt av könen - tror kanske ins att en politisk debatt
är rätt verktyg för detta... Ta då ist och sätt div kvinnomisshandlande liechtensteinare o andra loosers i skolbänken så dom får lära sig att vi inte skulle bli kvar på de här klotet... om då inte vi speedar upp darvins evolution och får hermaphrodita utväxter mellan benen.

alltså: sluta hata o sluta ta upp viktig mediaplats me köns-krig!

Tanter, tanter, överallt tanter

Publicerad 2007-03-08 09:18:16 i Skvaller,

Kära dagbok,

Idag när jag gått upp slog jag på TVn. Men det gick bara inte att titta på den. Funderar på att anmäla den till Konsumentverket. Det var bara en massa kärringar på TV. Till och med på Eurosport var det tjejfotboll vilket iofs kan vara kul att se på. Men vad är det här? Ska de ta över hela världen alldeles? De har ju redan lyckats förstöra medierna med sina förkvällar och schlagerfestivaler och tantskvallertidningar och kärringsnusk a la girlobnoxious och allt vad det heter.

Och de sabbar shoppingen också. Många butiker har tagit bort konfektionen för män för att istället inrikta sig helt på tantkläder. Anledningen, påstår de, är att män inte handlar kläder lika mycket som kvinnor. Tror fan det, när det finns så uselt utbud! Snart undrar de väl varför vi män handlar ännu mindre kläder än förr, när det snart bara finns Dressman och Grosshandlarn. Grosshandlarn är kul som besök, men inget ställe man skulle lämna sina barn på. Eller somna på.  

"Du ser ju ut som om du köper dina kläder på Dressman" säger haggan i baren.

OCH? VAR IN I GLÖDHETA HELVETE SKA JAG TJACKA KLÄDERNA DÅ? PÅ LIDEL ELLER CLAS OHLSON?

Det verkar kort sagt som om hissen inte går ända upp.

Enda inslaget som inte handlade om kärringar var att Uggla blivit polisanmäld för en textrad om nån "skum polack" som han sjunger. Jag bryr mig inte vad du tycker, men jag tror världen mår bäst av att Magnus Uggla får sjunga om skumma polacker. Dessutom var det säkert rabiata kärringar som anmälde honom. Så det så.

Och ändå gnäller de om allt de kan hitta på. HÅLL KÄFTEN!!!

Vänligen: Chekkon Pepe

Schweiz i stormens öra

Publicerad 2007-03-07 10:17:06 i Skvaller,

En schweizisk armébataljon har korsat gränsen med grannlandet Liechtenstein, rapporterar BBC. Enligt soldaterna själva var det för att det var så mörkt och ruskigt som de råkade gå in i grannlandet mer än två kilometer. Tidigare har länderna fejdats om skadestånd för ett antal trän som brann ner efter att schweiziska granater slagit ner i ett ömtåligt skogsområde utanför huvudorten Vaduz. Nu höjs röster som tvivlar på Schweiz alliansfrihet. Svenska Dagens Nyheter publicerar uppgifter om att landets neutralitet kan ifrågasättas.

Läs mer

Text: Ed Scriptor

som skjuter en stillsam salut för schweiziske mästerkocken Werner Vögeli som avlidit i en ålder av 77 år.

Kanske i en buske nära dig!

Publicerad 2007-03-05 12:58:53 i Skvaller,

130921-111130921-110130921-109image114
Lothar Leder har alltid varit rättskaffens och brottsligheten i Indien är hög. Därför vill vi se om våra läsare kan hjälpa Mumbais (f d Bombays) polisdistrikt att hitta förrymda och eftersökta brottslingar. Kanske lurar de i en buske nära dig? Eller såg du inte mannen i mitten vid Vasaloppets vätskekontroll i Hökberg i tisdags?

image121image122Redan första anblicken av bröderna Kaskar (Daewoo t v och Sheikh Anis, t h), väcker hos eder skribent misstankar om möjliga förestående åtal för osportsligt utseende, oetisk resning, med mera.

image113


Om du känner till var dessa finns, eller för den delen någon annan som kan vara efterlyst för kriminella aktiviteter, ring genast polisen i Mumbai på
Police Control Room (Mumbai City) 22621855
22621983
22625020
22641449
22620111
22633319 (OBS! FAX)
 
Glöm inte 0091 först och riktnummer 22.

Kom ihåg att tips kan lämnas anonymt.

Känner du igen de här männen?

Oops!

Publicerad 2007-03-01 13:14:17 i Skvaller,

130921-108
Johnny Bahnhofs turnébuss hann precis stanna för att ta den här fina bilden i närgheten av Autobahn utanför Kassel.

Om

Min profilbild

Lothar Leder

Redaktionen på Lothar Leder Schreibenfirma AG består av: Josef Fritzl, Natascha Krampus, Lothar Leder, chefredaktör, f d u-båtskapten i schweiziska flottan, o ansvarig utgivare. Pablo Morales, dansk-mexikansk före detta barföreståndare och mellanviktsboxare. Ed Scriptor, amerikansk f d Vietnamkorrespondent och sportkommentator, även duktig hårdrockstrummis. Rogert Nudel, inrikeschef och sekreterare för autistisk desinformation. Sigurd Mazarin, häcklare, reporter och korrekturläsare, ofta dagbefäl. Xibalba Ba'atan, vår religiöst bevandrade och hallucinogent intresserade korrespondent i Centralamerika. Chekkon Pepe, politisk rådgivare, hembrännare samt tidigare Europatrea i den sorbiska nationalsporten Kegeljodln. Samt ett antal frilansande skribenter, bl a den tyrolske frihetskämpen Sepp Innerkofler som får jobba här så länge han inte tjatar om att ismannen är ett fuskarbete från Kaiserliche Staatsoper i Innsbruck. Vi stöder gammal punk, nya former av rävjakt och återinförandet av all sorts prygel lite här och där. Mest där.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela