Katastrophenauskunft, GmBH

Alles total katastrophal. För allt det tyska i tillvaron. Inhaber: Florian Neureuther.

Så här blir du ineffektiv på jobbet

Publicerad 2009-02-26 10:27:07 i Zapatistas,

Ha järnkoll på precis allt. Delegera aldrig någonting. Du vet och kan bäst själv. Kolla mejlen extremt ofta. Häng över din inbox likt en rovlysten hök och avbryt gärna telefonsamtal för att mejla, men säg bara att "det dök upp någonting" och be att få ringa upp.


Överboka alltid din kalender, helst med formella och informella möten. Låt mötena vara många och långa. Alla måste vara med på alla möten, oavsett om de är berörda eller inte. Låt dem gärna dra ut på tiden och undvik agenda.

Spontana, långrandiga inlägg är alltid bäst. Ha alltid med dig gamla mötesprotokoll. För om mötet riskerar att ta slut innan tiden är ute, så kan du läsa högt ur dem för att få tiden att gå. Du vill ju inte sysslolös, eller hur


Ta aldrig råd från andra. Du vet bäst hur du ska sköta ditt jobb. Be heller inte

om hjälp, det är bara för svagsinta. Starka män och kvinnor smider själv sitt järn.


Perfektion är det enda mottot som gäller för dig. Lämna aldrig ifrån dig en uppgift som inte är perfekt. Allt du gör ska vara fullständigt felfritt. Inget annat duger för då duger inte du.

Om du har för lite att göra, skicka internpost till dig själv. Lite gamla dokument eller protokoll från något möte duger bra.

Fyll en massa pärmar med andra gamla dokument och ställ dem i en prydlig rad på hyllorna i ditt rum. Töm dem med jämna mellanrum och kör dem genom shreddern och fyll på med nya ur pappersåtervinningsboxen.


Svara alltid i din telefon på en gång. Säg att du måste ringa upp eftersom du "sitter i ett viktigt möte" även om du bara sitter och surfar. Det ger cred.


Om du är sömnig, sprid ut en massa papper i en röra på golvet i ditt rum och lägg dig ner och sov. Se till att ligga på mage med fötterna mot dörren (OBS, endast om dörren öppnas inåt och om du har eget rum givetvis) så att du vaknar om någon kommer in. Då kan du låtsas som om du sorterar papprena.


Se till att ställa till ett himla liv om något oväsentligt, som att kaffeapparaten inte servas varje vecka. Posta inlägg om detta i digitala fora, och skriv insändare om det och andra saker i personaltidningen så att medarbetare och chefer förstår hur engagerad du är i ditt jobb.


Dokumentera allt. Låt dina underhuggare också dokumentera allt. Se till att använda olika platser på datanätverket och olika typer av dokument så att ingen riktigt vet var de ska föra in sina anteckningar. Viktiga dokument ska du bara släppa i form av papperskopior, behåll de digitala för dig själv. Låtsas som om du deletat originalen och be IT-avdelning eller informationsenheten scanna in dokumenten på nytt. Vänd dig förresten gärna till fel person för en tjänst som detta. Tiden går och du kan gladeligen springa runt en halv dag i huset utan att uträtta något av värde. Glöm inte att småprata med alla du möter också.


Att kopiera dokument digitalt för att ha ett par säkerhetskopior är också en bra strategi. Lägg dem på olika ställen (din hårddisk, nätverket, intranät, usb-minnen, som CD-Rom etc) och uppdatera dem lite om vartannat så att ingen vet vilken version som gäller. Du verkar ha många järn i elden, vara säkerhetsmedveten och energisk. Dessutom kan du sitta i timtal och sammanställa en korrekturläst version av detta eller ställa till ett himla liv på något möte om hur och varför dokumenthanteringen blev så rörig.
Text: Chekkon Pepe

Om

Min profilbild

Lothar Leder

Redaktionen på Lothar Leder Schreibenfirma AG består av: Josef Fritzl, Natascha Krampus, Lothar Leder, chefredaktör, f d u-båtskapten i schweiziska flottan, o ansvarig utgivare. Pablo Morales, dansk-mexikansk före detta barföreståndare och mellanviktsboxare. Ed Scriptor, amerikansk f d Vietnamkorrespondent och sportkommentator, även duktig hårdrockstrummis. Rogert Nudel, inrikeschef och sekreterare för autistisk desinformation. Sigurd Mazarin, häcklare, reporter och korrekturläsare, ofta dagbefäl. Xibalba Ba'atan, vår religiöst bevandrade och hallucinogent intresserade korrespondent i Centralamerika. Chekkon Pepe, politisk rådgivare, hembrännare samt tidigare Europatrea i den sorbiska nationalsporten Kegeljodln. Samt ett antal frilansande skribenter, bl a den tyrolske frihetskämpen Sepp Innerkofler som får jobba här så länge han inte tjatar om att ismannen är ett fuskarbete från Kaiserliche Staatsoper i Innsbruck. Vi stöder gammal punk, nya former av rävjakt och återinförandet av all sorts prygel lite här och där. Mest där.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela