Katastrophenauskunft, GmBH

Alles total katastrophal. För allt det tyska i tillvaron. Inhaber: Florian Neureuther.

Livsmedelsmaffian idkar utsugarsodomi

Publicerad 2009-03-13 17:47:12 i Zapatistas,

Efter att ha handlat på en av de nya utländska lågprisbutikerna kunde en kompis och jag konstatera att vi svenska livsmedelskonsumenter länge betalat ett alldeles för högt pris för vårt dagliga bröd.


Rättare, vi kunde enas om att vi så länge vi båda minns blivit utsatta för en systematisk utsugarsodomi av matkartellen.

"De har knullat oss i stjärten länge nog", ansåg min vän med en träffsäker metafor.

Och kanske är det så att åratal av gruppvåldtäkt faktiskt får följder.

Såtillvida att offren (det vill säga vi) till slut lackar ur fullständigt. Vi som länge bekostat rika individers segelbåtar och grosshandlarvillor med vårt anletes svett, och betalat överpriser för deras överreklamerade svenska livsmedel, kräver nu ut vår rätt på Lidl, Netto och andra billighetsvaruhus. Visst, våldtagna i rumpan blir vi ju, men det svider lite mindre när priset i kassaapparatens fönster är skamlöst lågt.

T-röd, snus och en skogaholm
På samma sätt som skivbranschen fått erfara kommer vi, när vi en gång lärt oss hur kul det är att betala lite men få mycket i korgen, aldrig i helvetet att återgå till den gamla svenska modellen. Den med en liter mjölk och en torr gammal skogaholmslimpa för hundringen jämnt.

Att gå på de tyska och danska varuhusen och köpa deras likbleka korvar och konstiga yoghurtar känns som om man sakta men säkert får ta ut någon form av hämnd. Det känns fortfarande hårt att stå där och fläka upp plånboken, men det känns mer som en öm smekning på ryggslutet än som en ofrivillig penetration i garaget.

De svenska kartellerna, bestående både av ICA, bönderna och kooperationen får betala. De har redan börjat försöka sänka sina priser och öka öppettiderna. Men vad gör väl det? Har man en gång lärt sig att spara pengar, så fortsätter man.

Blågult kött svensk service
När sedan folk märker vilken superb kvalitet kontinentala varor har, kommer inte ens ursvenskarna mellan 80 och döden att stå vid blågula , med tvättäkta svensk urdålig betjäning. Utan som vi andra kommer de sakta men säkert ta ut sin rätt genom att sakta men säkert pressa marginalerna för de forna våldtäktsmännen.

Den som tror att denna omvända sodomi, att vi konsumenter äntligen kan förnedra den hand som så dyrt gött oss, att den begränsas till mat tar fel.

Det här är bara första kullen av månglare som kastas ut från Mammons matmarknad. Systembolaget lär stå näst i tur. Apoteket efter det.

Och när ingen super sig mer redlös än vad de gör idag så kommer även nykterhetsmaffian och läkemedelsjättarna att stå där med brallorna nere.

/Pater Noster

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Lothar Leder

Redaktionen på Lothar Leder Schreibenfirma AG består av: Josef Fritzl, Natascha Krampus, Lothar Leder, chefredaktör, f d u-båtskapten i schweiziska flottan, o ansvarig utgivare. Pablo Morales, dansk-mexikansk före detta barföreståndare och mellanviktsboxare. Ed Scriptor, amerikansk f d Vietnamkorrespondent och sportkommentator, även duktig hårdrockstrummis. Rogert Nudel, inrikeschef och sekreterare för autistisk desinformation. Sigurd Mazarin, häcklare, reporter och korrekturläsare, ofta dagbefäl. Xibalba Ba'atan, vår religiöst bevandrade och hallucinogent intresserade korrespondent i Centralamerika. Chekkon Pepe, politisk rådgivare, hembrännare samt tidigare Europatrea i den sorbiska nationalsporten Kegeljodln. Samt ett antal frilansande skribenter, bl a den tyrolske frihetskämpen Sepp Innerkofler som får jobba här så länge han inte tjatar om att ismannen är ett fuskarbete från Kaiserliche Staatsoper i Innsbruck. Vi stöder gammal punk, nya former av rävjakt och återinförandet av all sorts prygel lite här och där. Mest där.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela