Katastrophenauskunft, GmBH

Alles total katastrophal. För allt det tyska i tillvaron. Inhaber: Florian Neureuther.

För evigt dum

Publicerad 2006-11-15 20:40:08 i Marknadsföring,

Till tonerna av norska landsplågan 1989 "Forever young", visas just nu Sveriges i särklass bästa reklamfilm. Det är SEB som vill att unga ska börja spara pengar hos dem. Filmen är oerhört bra och visar ett par som börjar komma in i medelåldern.  Det är synd att de som beställt reklamen är så jävla korkade.

Den avslutas ungefär så här: Du är inte där än. Men du närmar dig.

Jag sitter och tänker mest på dem som har beställt reklamen. Banken alltså.  Och nynnar på en cover som hette "För evigt dum".

Banker har sedan urminnes tider försökt få unga att spara pengar. Lycka till! har jag alltid önskat dem. Men det kommer aldrig att lyckas speciellt bra. 

Varför? Därför!

När man är riktigt  ung kommer man aldrig att dö. Sen vet man att man kommer att dö men skiter blanka djävulen i detta. När man är tillräckligt mogen har ens besparingar redan mutats in av andra än dem som säljer pensionsfonder. To cut it short.

Varför kan inte någon smart jäkel i bankbranschen inse, att det bästa vore att ragga äldre människor som redan vet att de vill spara. Inte så mycket cash, men säkra inbetalningar.  Eller, och det här kan ni bli rika på, bjud ungdomar på de första fem årens ränta på ett bostadslån.

Om era unga kunder betalar av detta, kommer de säkert ta nya lån efter det. Om inte, har ni kunderna kvar och får ränta för deras skulder.

Vilken av er banker vågar vara först?

Till dess är ni inte för evigt dumma. Men ni är jävligt nära.

/Chekkon Pepe


Psht ungdomar: låt er inte luras av mammons utsugare med dyra lån. Ta lån på riktiga banker!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Lothar Leder

Redaktionen på Lothar Leder Schreibenfirma AG består av: Josef Fritzl, Natascha Krampus, Lothar Leder, chefredaktör, f d u-båtskapten i schweiziska flottan, o ansvarig utgivare. Pablo Morales, dansk-mexikansk före detta barföreståndare och mellanviktsboxare. Ed Scriptor, amerikansk f d Vietnamkorrespondent och sportkommentator, även duktig hårdrockstrummis. Rogert Nudel, inrikeschef och sekreterare för autistisk desinformation. Sigurd Mazarin, häcklare, reporter och korrekturläsare, ofta dagbefäl. Xibalba Ba'atan, vår religiöst bevandrade och hallucinogent intresserade korrespondent i Centralamerika. Chekkon Pepe, politisk rådgivare, hembrännare samt tidigare Europatrea i den sorbiska nationalsporten Kegeljodln. Samt ett antal frilansande skribenter, bl a den tyrolske frihetskämpen Sepp Innerkofler som får jobba här så länge han inte tjatar om att ismannen är ett fuskarbete från Kaiserliche Staatsoper i Innsbruck. Vi stöder gammal punk, nya former av rävjakt och återinförandet av all sorts prygel lite här och där. Mest där.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela