Katastrophenauskunft, GmBH

Alles total katastrophal. För allt det tyska i tillvaron. Inhaber: Florian Neureuther.

Återvinn nomenklaturan

Publicerad 2006-11-01 12:48:25 i Skvaller,

Sedan snarstuckna Maria Borrelia flytt landet föreslår undertecknad en extrem mejkover på fler av Fredde Renfälls nygamla ministrar. Eller kanske framtida sådana. I varje fall bör deras namn piffas upp lite, istället för att dessa människor ska källsorteras. (Det är faktiskt människor vi talar om här. Vad trodde du?)

Oavsett källsortering eller återvinning kan man - i en sådan regering - få med sig grönsakskommuniste.... äsch!

 

Hrrrm... Miljöpartiet menar jag såklart. De är bra. Här är en dålig men dikt om ett av deras pråkrör:

 


"Peter vet inte alltid bäst. Frugan kör som folk gör mest.
Men de som inga SUV:ar har får helt enkelt stanna kvar.

Vi flytt int trots trängselskatt. Norrländsk fint gör fjollträsk* matt. "
* norr om Gävle kallar vissa onda tungor vår vackra huvudstad för detta.


Apropå något helt annat så fattar jag inte Cecilia Stego-Chilö. Som namn alltså. Vad avses egentligen med namnet? Stege, Chile, chili, stegö eller en flaska gott rött, med inslag av lakrits, från sydamerikas druvodlingar? Jag kräver en omedelbar förklaring av namnen i den nya regeringen. Jag struntar i om politikerna inte betalar sin TV-licens eller skatt. Jag vill veta vad de menar med att ha så underliga namn. Till vilket jag återvänder alldeles snart. Jag måste bara erkänna en sak.


Kiruna ser dig

Apropå licensen så betalade inte jag heller den under en tid. Men sen så ringde de från Kiruna och lade en fälla som jag trillade i. Jag visste mycket väl att jag inte skulle ha någon tv när de frågade, men jag vart överrumplad och svarade ja. Som man lär sig i skolan att man ska. Jag erkände med darrande knän också mitt eget namn, för det visste de ju, AV NÅGON OUTGRUNDLIG ANLEDNING, redan i Kiruna.

 

Varpå straffet blev att undertecknad från och med denna specifika tidpunkt skulle betala licensen. Vilket nu göres fortlöpande. Bör tilläggas att jag inte hör till de tusentals människor i detta land som börjat betala tv-avgiften de senaste veckorna, utan detta är en anekdot som tillhör det förgångna. Jag ska återvända till det huvudsakliga temat alldeles strax, men jag måste ta en till liten avvikare.


Det var inte jag, det var ju igår...

Tänkte på den filosofen som hävdade att allt, inklusive människan, är i så ständig och snabb förändring, att hon inte kan belastas för någonting. Inte ens det som hon ställt till med alldeles nyss. "Det var inte jag, det var ju igår", kan man alltid säga. Det, mina vänner, för mig osökt tillbaka till politikerna, vilka jag bjuder på det tipset.

 

Kan inte alla ministrar med konstiga namn göra som forne FN-generalsekreteraren, Bhoutros-Bhoutros Ghali. Hette han någonsin bara Bhoutros Ghali? Undrar det. Fast tvärtom alltså, dubbla namnet. The more the better eller vad arkitekten menade.

 

Kommer ni förresten ihåg Jan Boklöv och alla lytesskämt om honom. ("Jag he-he-heter Jan Boklöv, hop-hopp-hoppas jag vinner"). Det VAR taskigt, men å andra sidan, så stammade han alltid på de mest frekventa orden som en backhoppare måste säga till journalister, till exempel skid-skida och hopp-hoppa. Kunde den stackaren inte ha fått logopedhjälp med åtminstone de orden?

Läste nånstans att han också kanske skulle kunna bli minister i nya regeringen.

Miniminister, hehe.



Torskfjord eller?

Men om man dubblar namnen så kan till exempel Jan-Jan Björklund-Björklund ersättas med Sten-Sten Tolgfors Tolgfors som jobbat med skol-skolor och utbildning tidigare. Fast då ligger det ju alldeles för nära till hands att tänka på löpsedlarnas Tjock-Steffe och Farmen-Aarne och allt vad de heter i dokusåporna. Och det kan ju aldrig innebära någon riktig trovärdighet för någon av våra politiskt folkvalda.

PS Såg apropå trovärdighet att Carolina den lilla gynningen blivit journalist i tv.

 

Apropå det här så råkade jag rösta på Lena Adelsohn Liljeroth. NEJ FÖR FAN: INTE SÅ! Men när jag skulle kopiera hennes namn från en svensk dagstidnings webbupplaga hit till det här dokumentet. Jag lade alltså en oavsiktlig röst på Lena (har det med Ulf å göra? Han var i alla fall rolig) Adelsohn-Liljeroth framför en röst på Skol-Stene Tolgfors. Det handlade om vem av de två jag känner till. Men visst vet jag vem Stene är, så naturintresserad som jag ändå är.


Han liknar ändå partibrodern Mikael Söderlund. Lite. Som en pursvensk yuppie, fast inom lokal respektive nationell utbildningspolitik. Har de hamnat alldeles fel eller? Nej, se Tolgfors blev ju faktiskt ändå handelsminister.


Se över namnen nurå!
Jag tycker att den nya regeringen borde se över namnen på nomenklaturen. Inte partiernas alltså. Alla vet ju att socialmodekraterna är bästa valet för Sverige. Och att Sverigedemokraterna var taskiga när de blandade i sina röstsedlar bland Sveriges Pensionärspartis. Så taskig får man bara inte vara. På fullaste allvar.

 

Å jag har inte förlåtit sossarna med Annika "Big Bills" Billström och jag tycker inte att Rågert Mågert har hållit måttet rågat heller, så det så.

 

Men om man kan skapa lite transparens och mervärde i namnen på politikerna så kanske man också kan hitta på finurkliga namn på departement och kommitteer och allsköns mysterier. Till detta vill jag återkomma.


 

/Eder Skribent


 

PS Namnet på artikelförfattaren har ingenting med hans inställning till chilenska viner, torskfiske i forsar, Tele2, backhoppning eller något annat att göra.

Kommentarer

Postat av: Fredrik Renfjell

Publicerad 2006-11-01 12:58:04

Va i helvete meinar döu. Eideimajdusnackarom?Skaruhauspöjdinjävlanollotta?

Postat av: Skit!

Publicerad 2006-11-01 13:04:23

Hej Eder,
Har du kvar stavningsprogrammet som du annonserade ut på Bolcket i april?
/Carl

Postat av: Hedlund

Publicerad 2006-11-01 13:08:57

Hörröduru din lille fule fan. Va i helvete menas med de där om Norrland? Har du nåt emot lappmarken eller?

RIKTIGA MÄN HAR GÄLLEHÄNG; INT GÄDDHÄNG!

Postat av: Säljes

Publicerad 2006-11-07 12:06:56

En bra stadsjeep. Överv byt mot beg flakmoppe.
P Eriksson.

Postat av: Bhoutros Bhoutros Jansson

Publicerad 2006-11-07 12:08:14

Hålleler med fullst.

Hej då från Bhoutros Bhoutros Jansson,

Fjällvägen 12
Koskullskulle

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Lothar Leder

Redaktionen på Lothar Leder Schreibenfirma AG består av: Josef Fritzl, Natascha Krampus, Lothar Leder, chefredaktör, f d u-båtskapten i schweiziska flottan, o ansvarig utgivare. Pablo Morales, dansk-mexikansk före detta barföreståndare och mellanviktsboxare. Ed Scriptor, amerikansk f d Vietnamkorrespondent och sportkommentator, även duktig hårdrockstrummis. Rogert Nudel, inrikeschef och sekreterare för autistisk desinformation. Sigurd Mazarin, häcklare, reporter och korrekturläsare, ofta dagbefäl. Xibalba Ba'atan, vår religiöst bevandrade och hallucinogent intresserade korrespondent i Centralamerika. Chekkon Pepe, politisk rådgivare, hembrännare samt tidigare Europatrea i den sorbiska nationalsporten Kegeljodln. Samt ett antal frilansande skribenter, bl a den tyrolske frihetskämpen Sepp Innerkofler som får jobba här så länge han inte tjatar om att ismannen är ett fuskarbete från Kaiserliche Staatsoper i Innsbruck. Vi stöder gammal punk, nya former av rävjakt och återinförandet av all sorts prygel lite här och där. Mest där.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela